dimarts, 14 de maig del 2013

Sant Ponç 2013


El dia 11 de maig se celebra la festivitat de St. Ponç patró dels herbolaris i dels apicultors.
Conta la llegenda, que a aquest sant mil·lenari, se li atribuïa la virtut de foragitar tota mena d’insectes i de paràsits.
 Si antigament es venien flors i herbes a la porta de les esglésies, després d’haver-les beneït, era perquè aquestes s’escampaven sota els llits de les cases per fer fora tota mena d’animalets, com les puces, les formigues o qualsevol mena de bitxet.
Avui en dia, i ja des de fa uns quants anys, la diada posa de manifest  l’ús de tot tipus de plantes aromàtiques, com a condiment en molts dels plats, o en l’entorn de les bones digestions, com a infusions per beure.
Són coneguts els poders digestius d’algunes herbes com la camamilla, la menta, la farigola, la til·la i la marialluïsa.
El pebre, l’orenga, l’alfàbrega… són algunes de les herbes aromàtiques més utilitzades per condimentar nombrosos plats de la cuina catalana. 

3 comentaris:

  1. Per Sant Ponç,
    mil mels
    i els millors caramels.
    Llepolies, confitures...
    alegries confitades!
    Farigola, romaní...
    el nas vola cap aquí!
    (Ricard Bonmartí)

    ResponElimina
  2. Hola Follet,

    Aquell dissabte vam anar a la Fira de Sant Ponç de Barcelona.
    Vam veure mel i abelles,fruita confitada, melmelades,menta i altres herbes aromàtiques.
    A la Kine el que més li va agradar van ser unes gominoles de maduixa,pera i llimona.

    Una abraçada

    Kine i Merche

    Va ser un matí mooolt dolç!

    Kine

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola amiguetes!, jo també hi era al carrer Hospital de Barcelona. Quantes paradetes plenes de plantes, mel i llaminadures...
      Kine les gominoles estaven boníssimes!

      Elimina